Reklama
 
Blog | Petr Vlk

Máte moc

Už dlouho čtu články jako je tenhle a musím na to reagovat.

Toto je moje reakce:

Není pravda, že nemáte moc to změnit. Právě jste s tím začala.

Je nutné si něco vyjasnit. Politici jsou naši zaměstnanci a jsou tu od toho aby jsme se nemuseli každý starat o všechno a za to jsou také placeni. Tím chci říct, že oni vás budou poslouchat. 🙂 Stačí když budete dostatečně velká masa. Máme možnost změnit jakoukoliv věc co je okolo vás. Lidstvo už má takovou moc, že dokáže tuhle planetu vymazat. A vy mi tady chcete tvrdit, že nemůžete zabránit nějaké stavbě.

Co se týče aut, nebudeme si nalhávat, jen se koukněte kdo v nich sedí… jeden člověk. Ještě ani jeden z vás se nezmínil, že by třeba šel tři zastávky pěšky, místo aby stál v přeplněném autobuse. 🙂 A večer honem do center pohybu ať jsme fit 🙂
To, že Praha má skvostnou MHD nebudu mluvit… o tom, že není dokonalá taky ne. Chcete v ní opravdu jezdit nebo potřebujete soukromí a pohodlí aut? Není to náhodou tak, že většina chce opravdu asfaltové koberce. Nebo jen nemají dostatečnou představivost jak to pak bude vypadat a jak se tu bude žít. Že strom roste 100 let. Že když není zeleň je větší hluk prach a v letních měsících teplota k nepřežití?
A ještě jedna věc co jsem tu postřehl. Ta vaše pravo-levo rozdělenost. Nic takového neexistuje jen si to ta naše společnost pořád namlouvá, že jsou dvě strany mince, ale ono je něco okolo a mnohem víc uvnitř. Velké strany ze své podstaty potlačují okrajové názory jen proto, že jsou na jedné straně mince. Volit strany je zoufalý přežitek. Většina z nás chce tu stejnou věc a to mít se dobře a nevím moc kam bych ji měl zařadit, doprava nebo doleva? 

Je to jen a jen o tom jestli jsme opravdu svobodní a hodláme za to nést zodpovědnost.

Reklama