Reklama
 
Blog | Petr Vlk

Kam míří Miroslav Kalousek?

Dnes v noci jsem si po dlouhé době přečetl svůj první článek zde na blogu.
Jmenoval se Kdo bude nový předseda KDU-ČSL? Dneska už vím, že jsem se ptal špatně. A tak uveřejňuji článek znovu.

 

Za všech okolností je jasné, že nic není na věky. Natož předsednictví v nějaké straně.

Jiří Čunek zkrátka jednou musí skončit. Kdo bude nový předseda? Ano může se to stát v blízké budoucnosti nebo po uplynutí jeho mandátu, ale stane se to někdy. Aby bylo možno si odpovědět na otázku, musí se vytvořit nějaká domněnka „proč a jak“.

Jak se stal Jiří Čunek předsedou KDU-ČSL?
Proč byl volen nový předseda? Kdy to bylo? A kdo byl vlastně předsedou předním? A proč se uklidil tak rychle do ústraní?
Miroslav Kalousek 10.9.2006 prohlásil: „Nechci tomuto stylu politikaření poskytovat svou osobou zástupné důvody a už vůbec nemám v úmyslu se ho účastnit. Odstupuji proto ze své funkce předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL,“ A nechtěl se náhodou spojit s ČSSD a komunisty? A proč se snimi chtěl spojit i když věděl, že to skončí špatně?
Je třeba zmínit jméno Jan Kasal. Hmmm toho ještě vídám, občas. Tak kdo tedy? O kom už dlouho nebylo slyšet? Co třeba Cyril Svoboda.

Pokud jste si odpověděli aspoň na některé otázky tak se už zbývá rozhodnout kdo že to bude nový předseda KDU-ČSL.
V současné situaci nebude třeba uklízet nějakou aféru, ta se uklidí sama. Dokonce bych ji nazval aférou úklidovou. Rychlí vzestup a rychlí pád. Hvězda zazářila i se svými problémy tak jasně, že se zapomnělo na to co bylo předtím. Budou chtít delegáti po takovéto zkušenosti se vydat zase do neznámých vod a zvolit nějakého starostu odněkud? Ne to určitě ne.
Stačí vědět kdo Jiřího Čunka objevil.

Petr Vlk, středa 21. únor 2007 14:27


Dneska už vím, že mířil do TOP09. Jaké asi měl informace Cyril Svoboda, že se na poslední chvíli rozhodl změnit okres a nedostal se ani do Otázek Václava Moravce?

Reklama