Reklama
 
Blog | Petr Vlk

Dobrý podnikatelský záměr

Občas se člověk pozastaví nad tím, čím vším se mohou lidé živit. Občas si řeknete, že tuhle práci by jste za nic na světě nedělali, občas si také řeknete, že tohle byste chtěli dělat. Občas jste však u vytržení jak tohle někdo mohl vymyslet. 

Sobotní trhy v Arles na jihu Francie jsou velké, každý se snaží prodat co se dá. Dnes jsem se na trhu setkal s opravdu zajímavým způsobem obživy. Potkal jsem dva stánky a na první pohled se zastavil a dumal, o co se vlastně jedná. Co zde tito lidé prodávají. Chvíli jsem stál a pozoroval chumel lidí zdálky. Asi tak na metr vysokém podstavci o rozměrech půl metru na půl metru byla umístěna mláďata vietnamského prasátka, králíčka, kočičky a pejska.

Nejdříve jsem si myslel, že vybírají peníze za fotky nebo za pohlazení. Chodili okolo a dávali ochutnat něco z krabiček, které měli v ruce. Po chvíli pozorování jsem pochopil, co se tu vlastně děje. Majitelé těchto roztomilých zvířátek lákali kolemjdoucí, aby si koupili hrst krmení, které je dobré, jak se mohli sami zákazníci přesvědčit na vlastní chuť, a nakrmili si chlupatá roztomilá stvoření. Kupodivu tato veselá činnost měla velký úspěch. Děti ochutnávaly malé granulky a pak s nimi krmily chlupaté mazlíčky. Ani dospělí nezůstávali pozadu a pusinkovali zvířátka ostošest. Zkrátka není nad dobrý podnikatelský záměr.

Reklama